Közzétéve:

Így hirdess apró hirdetési oldalakon

Ha az Affiliate partner programunkat használod, és nem csak a Facebookon vagy egyéb közösségi oldalakon osztanád meg a linked, mert több bevételre tennél szert, úgy érdemes használni apró hirdetési oldalakat.

Az apróhirdetéseknél “csak” a hirdetési felületek felkutatása, és a hirdetés feladás a feladatod. Utána az érdeklődőknek, csak el kell küldeni az affiliate linked, minden más értékesítési folyamatot intézünk helyetted.

Az egyik, talán legismertebb magyar apró hirdetési oldal, a Jófogás.hu példáján mutatom be, hogyan kereshetsz pénzt apró hirdetésekkel. Természetesen ugyan ezt bármely más hirdetési oldalon alkalmazhatod.


A hirdetés pedig 5 fő részből áll

– kép
– hirdetés címe, avagy rövid leírása
– bővebb ismertető, a hirdetés szövege
– hirdetés kategóriája
– termék ára

Ezeken menjünk végig.


A hirdetés képe

Mindenképpen érdemes képet is csatolni. Ugyan akkor legtöbb oldal, mint például a Jófogás.hu nem enged “internetről letöltött katalógus képeket” feltölteni. Ami egyébként teljesen jogos. Ha kiválasztottad mely termékeket szeretnéd hirdetni apró hirdetési oldalakon, akkor szólj, és küldünk neked nem logózott, nem szerkesztett, “természetes”, azaz nem katalógus képeket a választott termékekről. Ezeket szabadon felhasználhatod.


A hirdetés címe

A termék neve, melyet el szeretnél adni. Érdemes úgy írni hogy egyértelmű legyen mit is árulsz. Legyen benne hogy milyen típushoz való, milyen termék, milyen színben.

Példa: Remax külső akkumulátor 5500 mAh Arany


A hirdetés szövege

Első sorban ezzel fogod eladni a terméket. Tartalmazza pontosan milyen termékről van szó, átvételi és fizetési lehetőségek.

Érdemes oda írni hogy webáruházból van, és hogy számlát is kap róla. Ne értse félre hogy Te csak közvetíted a terméket. A termékek garanciája 1 hónaptól 1 évig terjed. Ha valamilyen kiemelkedő garanciája van a terméknek, azt meg találod a termék adatlapján. Ezeket is érdemes oda írni.

Fontos lehet oda írni milyen szállítási módok vannak. Az iPlace.hu-n van postai levél, és futárszolgálat. Fizetési módként pedig utánvét, utalás, bankkártya és PayPal is. Esetleg ezeket is oda írhatod, viszont ha átirányítod az oldalunkra, ezeket látni fogja.


A hirdetés kategóriája

Minden esetben valamilyen mobiltelefon tartozékot fogsz hirdetni, így ehhez a legközelebb álló kategóriát válaszd!


A termék ára

Láthatod az iPlcace.hu-n a termékek árát. Ha akciós a termék, inkább NE az akciós árral hirdesd, hiszen minden akciónk alkalmi. Inkább pozitív meglepetésként érje hogy olcsóbb mint gondolta, mint hogy negatívként hogy drágább. Utóbbi esetben már 100% hogy nem vásárolna.

Hogy magánszemélyként adod fel, vagy cégként, rád bízom. Mind kettő igaz, hiszen Te mint magán személy adod fel a hirdetést, viszont cégtől fogja meg venni a terméket. Gyakorlatban nincs jelentősége. Itt kér irányítószámot, add meg a sajátod.


Kapcsolat tartás

Saját adataidat add meg, hogy fel tudja venni veled a kapcsolatot.

Sok helyen nem kötelező a hirdetői fiók regisztráció, de hosszú távon érdemes, hiszen úgy például ezeket az adatokat csak egyszer kell megadni.

Ezzel fel is adtuk a hirdetést!


Eladás menete

Ez után jön a munka egyszerűbb része. Jó esetben fognak keresni, érdeklődni. Itt igazából mindig csak annyi dolgod lesz, hogy a termék linkjét bemásolod neki, a saját kódoddal. Ha már ezt a külső aksit vettük példának, akkor például ezt válaszolod neki:

Szia!
Köszönöm az érdeklődést! A terméket az alábbi linken rendelheted meg:
http://www.iplace.hu/termek/remax-mirror-rpp-35-power-bank-kulso-akkumulator-5500-mah-arany/?elado=ateszamod

Előre megírhatsz bármilyen szöveget, utána már csak be kell másolnod.

Gyakran fogják kérdezni

  • Személyesen hol vehetem át?: nem tudja jelenleg átvenni személyesen. Posta vagy futár van.
  • Utánvéttel küldöd?: igen
  • Mennyi a szállítás?: futárral fix 990 Ft, postai levélként minimum 250 Ft, max 690 Ft (de így nincs utánvét, csak futárnál), ha 6990 Ft fölött vásárol minden szállítás ingyenes. Ezeket is látja az oldalon ha átküldöd.

Ha olyat kérdez amire nem tudod a választ, kérdezz tőlem, és tudod közvetíteni.

Az elsődleges célod, hogy a linkeddel jöjjön át az iPlace.hu oldalra, hiszen úgy ha 30 napon belül bármikor vásárol, Tied a jutalék. Az oldalon minden infót meg fog találni, de ha szeretnéd elő segíteni a vásárlást, úgy illedelmesen minden kérdésre válaszolhatsz.


Összegezve

Mint láthatod a legtöbb munka igazából a hirdetési oldalak felkutatásával, és a hirdetések feladásával lesz. Utána már szépen megy “minden magától”, csak válaszolnod kell a leendő vásárlóknak. Ehhez talán már több “online értékesítési affinitás” szükséges mint a Facebook megosztásokhoz, viszont látható hogy érdemes ezt is alkalmaznod.